BEST BROWNIE EVER! (VEGANSK, LCHF + PALEO)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.se

… Och jag är så oerhört glad att jag hann knäppa ett foto på denna favorit innan de försvann i ett naffs här hemma! Jag skulle kunna överösa denna brownie med milslång text men ändå inte göra den rättvis, så god är den! Att den dessutom är fri från gluten, mjölk och vitt socker, samt vegansk PALEO och LCHF gör den om möjligt ännu bättre.

Behöver du fler skäl? Kakao (och speciellt rå) innehåller otroligt kraftfulla antioxidanter bland annat skyddar hjärta och hjärta, motverkar hjärt- och kärlsjukdomar, förbättrar blodcirkulationen och håller huden “ung” och fast längre. Plus att den har visat sig öka ämnet dopamin i kroppen, en signalsubstans som ökar din passion – en rätt trevlig bieffekt! Så med andra ord – tänk på hälsan och baka dig en brownie vetja! 😉 

OBS! Smeten äts på egen risk, då den är så god riskerar du att aldrig hinna till själva bakningen i ugnen innan den ätits upp… ♥

BEST BROWNIE EVER
6-8 bitar

2 chiaägg (2 msk chiafrön + 6 msk vatten som mixas och får stå i minst 10 minuter) (köp chiafrön här)
0,75 dl mandelmjöl (köp här)
1 dl mandelsmör/jordnötssmör (jordnötssmör räknas ej som PALEO/LCHF) (köp mandelsmör här och jordnötsssmör här)
0,75 dl smält kokosolja (köp här)
1/2 tsk vaniljpulver (köp här)
1,5 dl kakao (köp här)
0,25 tsk havssalt (mitt absolut bästa tips på salt hittar du här)
1 dl sötning (honung*/agave/ fibersirap** (köp agave här, honung här, lönnsirap här och fibersirap här)
ev. 1/2 dl hampaprotein (valfritt – köp här)
*ej vegansk, ** för LCHFSätt ugnen på 175 grader. Förbered chiaäggen genom att mixa samman chiafrön med vatten, och ställ åt sidan i minst 10 minuter. Blanda ihop chiaägggen, mandelmjöl, nötsmör, kokosolja, vaniljpulver, kakao, salt och sötning med en stavmixer eller matberedare. Ta fram en mindre springform eller en form i ungefärligt mått 15 x 20 cm, finns det möjlighet så använd ett bakplåtspapper i eller smörj in formen med kokosolja och strö över mandelmjöl för att lättare få loss brownien. Häll sedan i smeten och baka i ca 20-22 minuter, du vill ha den kletig i mitten så vänta inte för länge. Låt den sedan svalna i 1 timma innan du avnjuter den.

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



1 thought on “BEST BROWNIE EVER! (VEGANSK, LCHF + PALEO)”

  • Oerhört goda brownies!! Taack för ett underbart smaklig fikastund 🙂
    Gick hem hos alla, fördelen med mycket kakao är att man nöjer chokladbegäret snabbt, nästa gång blir det att testa med lite mindre kakao 🙂
    Vid 20 min såg det inte klart ut så fick vara inne 23 min (fortfarande osäker på om det var klart) men de blev lite torrt i kanterna så 21 min med efter värme hade nog blivit perfekt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *