ÄNTLIGEN HAR JAG LYCKATS FÅ TILL DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN! Den är sådär perfekt seg i konsistensen med lite knaprigare kanter. Fri från gluten, mjölk, nötter, jäst, ägg och ägg. Snabb att slänga ihop, enkel att jobba med. Prova och njut!
DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN
1 stor pizza
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
2 dl rismjöl + extra till utbaket
1,25 dl durramjöl
1/2 tsk salt (gärna himalaya/havssalt)
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rismjöl, durramjöl och salt. Häll därefter i olivolja och mjölk – elvispa direkt! Låt den stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, mjölar den och börjar trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Baka den i ugnen i ca 12 minuter. Ta därefter ut den och bred på önskad topping och baka den igen i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och njut!
Hej! Skulle man kunna byta ut rismjölet mot något annat mjöl? I så fall vilket? Tack!
Undrar samma. Har du testat med något annat mjöl?
Hej! Absolut, du kan ex ta havremjöl eller göra samma recept fast med kokosmjöl/mandelmjl – recept här: http://www.organicbymommy.se/2017/11/17/supergod-pizzabotten-vegansk-paleo-lchf/ Lycka till!
Hej! Absolut, du kan ex ta havremjöl eller göra samma recept fast med kokosmjöl/mandelmjl – recept här: http://www.organicbymommy.se/2017/11/17/supergod-pizzabotten-vegansk-paleo-lchf/ Lycka till!
Så gott.
Att få till en pizza utan ägg mejerier och gluten👍
En fredagsfavorit hos mig😊
Tackar.