RAW TACOFÄRS

Precis som hos de flesta så är tacos en stor hit här hemma! Men numera väljer vi att variera “färsen” mellan fisk, skaldjur eller raw food baserad på valnötter/solrosfrön. Jag är själv riktigt stormförtjust i denna rawfoodfärs och har nu hunnit bjuda ett antal personer som aldrig annars äter raw food/vegansk kost men som även de har bett om recept. Det är verkligen hur gott som helst och det jag älskar med tacos är hur gott, nyttigt och enkelt det är att variera för att inte tröttna på det. Vill du servera med majstortillas så hittar du ett gluten/mjölkfritt recept här och vill du prova mina tunnbröd (som jag just nu bakar varje vecka då jag inte kan få nog) och göra dem som tortillas så hittar ni receptet här.Hoppas det ska smaka!

RAW TACOFÄRS
2-3 portioner

75 gram valnötter*
25 gram solrosfrön
1-2 msk tamarisoja
1,5 tsk spiskummin
1/4 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1/2 tsk paprika
1/2 vitlökslyfta

salt
*= vid nötallergi byt ut valnötter mot ännu mer solrolsfrön.
Mixa alla ingredienser i en blender/mixer till smulig konsistens där allt är utblandat. Smaka av med tamarisoja och salt, servera som det är (eller för den som önskar varm men inte raw -värm det en aning).


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *