KYCKLING MED KRÄMIG PESTOSÅS (LCHF)

Kyckling, basilika och fetaost – kan det någonsin bli fel?! Denna urgoda rätt passar perfekt som vardagsmat då den inte tar lång stund att tillaga och även till bjudning då den är så himla god! Jag serverar den oftast med hirs (naturligt glutenfritt) eller blomkålsris (hackad blomkål som jag kokar upp al dente – LCHF-alternativ) men det går givetvis lika bra med ris.

KYCKLING MED KRÄMIG PESTOSÅS
4-6 portioner

1000 gram kycklingfiléer
2 dl kycklingbuljong
1 dl pesto (längre ner finns mitt recept)
3 dl creme fraiche
1 paket körsbärstomater
1 paket fetaost
färsk basilika
salt & peppar

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar och steka upp lite lätt. Häll sedan i buljongen och låt koka i ca 5-10 minuter. Häll ner creme fraiche, pesto, kryddor och tomater (spara ett par till dekorering) och låt koka ihop i ett par minuter. Ta då av plattan, smula över fetaosten, hacka basilika och strö över ihop med ett par skurna tomater. Och servera!

 

PESTO
1 kruka basilika
2 mindre vitlöksklyftor
0,75 dl cashewnötter/pinjenötter (mixa till ett mjöl)
1,5 dl olivolja
1,25 dl riven parmesanost
salt + peppar
Häll i allt i en mixer/stavmixa och mixa till en slät såsaktig konsistens. Smaka av med salt och vitlök. Ställ in i kylskåpet.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *