RAW CHIAGRÖT MED RÖDBETA & HALLON

Som jag sagt tjugo gånger tidigare så älskar jag frukostar som går att förbereda kvällen innan och bara plocka ut ur kylskåpet på morgonen. Denna “gröt” är ett perfekt exempel! Den är snabb att tillaga, god och fylld med härlig näring från rödbeta (Sveriges egna superfood som nu dessutom är i säsong), hallon, chiafrön, havregryn och kallpressad kokosolja. Jag brukar ta en halvbanan eller ett par dadlar att söta med, men det går givetvis att skippa. Hoppas det smakar!

RAW CHIAGRÖT MED RÖDBETA & HALLON
1 stor portion eller 2 mindre

5 dl vegetabilisk mjölk (ex havre, mandel* eller cashew* mm)
0,25- 0,5 dl rödbetsjuice (eller en liten bit färsk, skalad rödbeta)
0,75 dl chiafrön
0,5 dl havgregryn eller boveteflingor (annars 2 msk chiafrön* extra)
1 msk kallpressad kokosolja
1 näve hallon
ev. ett par dadlar eller 1/2 banan för mer sötma (skippa för paleo/lchf)

* välj för paleo/lchf då det finns alternativ

Mixa allt i en blender eller med en stavmixer till jämn konsistens. Låt sedan få stå och svälla i minst 20 minuter (ju längre desto tjockare) innan du serverar den. Toppa gärna med bär, nötter och frön.

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *