DEN PERFEKTA CHIASYLTEN

Sylt kan vara en typisk “svår” sak att byta ut mot sockerfria alternativ i familjen och ofta kan protesterna hagla. Men, det finns en fantastisk lösning – chiasylt! En underbar skapelse av bär/frukt, chiafrön och önskad naturlig sötning i mer eller mindre mängd. Och vips blir du både poppis igen och kan bespara hälsan en rätt hög dos vitt socker. Här kommer mitt favoritrecept!

CHIASYLT

3 dl bär (färska eller frusna)
2 msk chiafrön
2 tsk honung/agave*/lönnsirap*/sötströ**
en skvätt citronsaft

Mixa allt ordentligt med en stavmixer och häll i en burk. Låt svälla i 1 timme innan användning och förvara i kylskåpet i 2 veckor.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *