GRATINERADE SÖTPOTATISSKIVOR

Ute efter ett gott, enkelt och nyttigt mellanmål, lättare lunch eller middag? Då ska du prova dessa gratinerade sötpotatisskivor med ost! Idéen kommer från USA där vi ofta gör “potato skins” (fyller potatisskivor med ost) till get togethers med vänner. Hoppas det ska smaka!

GRATINERADE SÖTPOTATISSKIVOR

sötpotatis
flingsalt
hackade tomater
2-2,5 dl riven ost (jag har eko gouda)
hackad färsk basilika

Sätt ugnen på 220 grader. Rengör sötpotatisen och skär den i 0,8-cm tjocka skivor. Lägg på plåt och ringla olivolja och toppa med lite flingsalt. Baka i ugnen tills de blivit mjuka, under tiden kan du finhacka tomater, riven ost och hackad basilika. Ta ut sötpotatisen och toppa med tomatblandningen, baka sedan tills osten har smält och börjat bubbla en aning eller börjar få fin färg. Njut! 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



1 thought on “GRATINERADE SÖTPOTATISSKIVOR”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *