GODASTE BELUGASALLADEN – SOM DU BARA MÅSTE TESTA!

Under vårt yogaretreat i Frankrike inspirerade Carol mig med sina fantastiska skills i köket och fick mig att börja nya salladsvanor. Istället för att mixa ihop mina grönsallader och ha dem som tillbehör så bygger jag dem numera i lager och serverar dem som måltidens bas. Jag lovar, det är överraskande hur gott och enkelt det blir att få i sig sallader på detta sätt! Min stående favorit kommer här nedanför men går att variera helt beroende på vad du har hemma (så som gröna linser, andra salladssorter, zucchini istället för blomkål etc). Jag älskar dock hur de vinegrätts-marinerade grönsakerna lyfter upp salladen och kan verkligen rekommendera dig att inte skippa den biten! Servera som bas ihop med goda röror eller tomat/mozzarellasallad (skär mozzarellan och tomaterna i bitar och lägg varannan på ett fat ihop med färsk basilika) eller till räkor eller det grillade köttet. Mums!

Jag brukar dessutom slänga ihop min älskade röda pesto (klicka för recept) och äta till.


GODASTE BELUGASALLADEN

1/2  blomkål
1 påse färsk spenat
1 rödlök
grönsallad
1 påse machésallad
2 dl beluga linser (som du sedan kokar upp efter beskrivning och låter kallna)
granatäpplekärnor

vinegrätt (blanda ihop nedanstående ingredienser)
1 dl olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger
havssalt
Ta fram ett större serveringsfat. Skär sedan blomkålen i tunna skivor (använd gärna mandolin för riktigt tunna skivor), lägg i en liten skål och häll över en del av vinegrätten och rör runt så att allt täcks. Sprid sedan ut blomkålen i botten på fatet. Lägg ut spenaten som andra lager. Skär rödlöken i tunnare skivor (gärna med mandolin) och lägg ut som lager nummer tre. Skär grönsalladen (eller om du köpt en färdig påse) och sprid ut över löken. Ta fram machésalladen och lägg i skålen som du tidigare använde till blomkålen, häll över vinegrätten och blanda runt så att allt ”marineras”. Sprid ut machésalladen över grönsalladen som ett eget lager. Srinkla på belugalinserna och toppa sedan med granatkärnor. Njut!

Related Posts

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]

SAFTIG LIMPA MED DURRA & TEFF (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)

Som ni säkert har förstått är jag alltid på jakt efter de perfekta brödrecepten som är naturligt glutenfria och hälsosamma! Detta bakade vi fram för ett par dagar sedan, det består av supermjölerna teff och durra, och är utan tvekan den godaste brödlimpan jag ätit […]2 thoughts on “GODASTE BELUGASALLADEN – SOM DU BARA MÅSTE TESTA!”

    • Hej Susan, vi brukar göra den till 4-6 personer och då får vi rester över. Det beror lite på om man äter den solo eller ihop med något annat så som halloumi eller edamamesallad. Hoppas du gillar den! Här hemma är den en stor favorit! 🙂 Med vänlig hälsning, Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *