MUSSLOR I GRÄDDE & PERSILJA MED SÖTPOTATIS

Jag är alltid en riktig sucker för mat från havet, och just det senaste halvåret har just musslor varit något som jag trånat efter dagligen. Även om musslor inte är så feta så innehåller fettet rikliga halter av den hälsosamma fettsyran omega3, samt att de är proteinrika. Idag tänkte jag därför bjuda på ett väldigt enkelt och somrigt recept, väljer ni att addera vitt vin har ni den franska paradrätten moules marinières. Det är LCHF-vänligt (skippa sötpotatisen om du vill hålla nere kolhydraterna, jag älskar mixen) och om du väljer kokosmjölk blir det paleo (då med mer kokos-aktig smak). Hoppas det ska smaka! 🙂

Jag bakar mitt omtyckta durra- och teffbröd (receptet hittar du här) som jag skär i skivor, ringlar på olivolja, örtsalt/flingsalt och pressad vitlök på och skjutsar in i ugnen för att få en knaprig yta på. Sedan doppar jag vitlöksbrödet i gräddsåsen. Mums!MUSSLOR I GRÄDDE & PERSILJA MED SÖTPOTATIS
2 portioner

1 kg färska musslor
1/2 dl olivolja
3 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
eller 2 dl vitt torrt vin + 2,5 dl grädde
en näve persilja
 
Börja med att lägga blåmusslorna i kallt vatten med cirka 1/2 msk salt i en timma. (Det får musslorna att spotta ut eventuella sandkorn.) Tvätta dem noga under rinnande vatten, skrubba om de är smutsiga. Gå igenom musslorna. Öppna musslor knackas lätt mot bänken, släng dem om de inte stänger sig.Finhacka scharlottenlök och vitlök, fräs i olivoljan i en större gryta. Häll antingen i enbart grädde eller mixen vin + grädde och låt koka upp ihop med persiljan. Häll i musslorna och låt koka i ca 3 minuter tills musslorna har öppnat sig, då är det klara. Smaka av med salt och peppar.

Servera med centimetertjocka sötpotatisklyftor som du ugnsbakat med olivolja och flingsalt på i 200 grader i ca 30 minuter.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *