SAFTIG LIMPA MED DURRA & TEFF (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)

Som ni säkert har förstått är jag alltid på jakt efter de perfekta brödrecepten som är naturligt glutenfria och hälsosamma! Detta bakade vi fram för ett par dagar sedan, det består av supermjölerna teff och durra, och är utan tvekan den godaste brödlimpan jag ätit sedan jag bytte till en glutenfri kost. Mer beskrivning behövs egentligen inte, det är fantastiskt som det är och supergott att rostas! Njut!


LIMPA MED DURRA & TEFF
1 limpa
25 g jäst
8 dl fingervarmt vaten
0,5 dl rapsolja
2 tsk salt
2 msk honung (kan uteslutas)
ev. 1 tsk brödkrydda
40 g fiberhusk
375 g durramjöl
125 gram teffmjöl

 

Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätt till jästvätskan. Vispa ihop till en smet och låt stå i ca 5-10 minuter för att svälla. Lägg sedan degen i en brödform (jag brukar klä den med papper) och låt den sedan jäsa 1,5 timma under bakhandduk. Sätt på ugnen på ca 210 grader och baka det i ca 80 minuter i mitten av ugnen, kika gärna till det då och då så att det inte bränns. Ta ut. låt svalna och njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



5 thoughts on “SAFTIG LIMPA MED DURRA & TEFF (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *