CITRONCUPCAKES (utan gluten, vitt socker och delvis mjölk)

Fräscht syrliga cupecakes med smak av citron, någon? Muffinsen är fria från gluten, vitt socker och mjölk – medan frostingen har en bas på färskost. Hoppas den ska smaka!

CITRONCUPCAKES
6-7 stycken

3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl)
2 dl mandelmjöl
75 gram tärnat smör ( kokosolja för mjölkfritt)
1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk
0,75 – 1 dl honung (jag har 0,75) eller agave
1 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
saften + skalet från 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.

FROSTING
80 gram mjukt smör
75 gram färskost (utan tillsatser)
saften + rivet skal från 1 citron
0,6 dl honung eller agave
en stor nypa vaniljpulver

Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, citronskalet, sötning och vaniljpulver till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *