LOVING EARTH – ÄLSKADE RAW CHOKLAD

Ni vet vid det här laget att jag strävar efter en kost där så mycket som möjligt är lagat från grunden, utan alla dessa onödiga tillsatser och processer. Samt att slippa vitt socker och gluten. Därför är det skönt att veta att det finns färdiga produkter där producenten tänker precis likadant som en själv…

För ett par veckor sedan fick jag nöjet att prova den omtalade chokladen från Loving Earth. Från att ha gått ifrån att vara en chokladjunkie av värsta sorts så tycker jag att det är fantastiskt att äntligen hitta bra alternativ där man verkligen bryr sig om innehållet och tillverkningsprocesser. Förutom att de smakar himmelskt i sig, är raw och vegan utan rörsocker (sötade med kokosnäktar), mejerier, gluten eller animaliska produkter och tagit hänsyn till att producera chokladen på en så låg temperatur att näringsämnena har bevarats – så finns en ännu viktigare aspekt med i bilden: Kakaon är odlad utan skadligt barnarbete och hemska arbetsförhållanden. För choklad i sig är en industri som tyvärr innebär fruktansvärda Förhållanden för de som arbetar med att ta fram den och som är känt för så kallat ”skadligt barnarbete” i Afrika. Loving Earth har tagit ansvar för hela processen från jord till bord genom att inte bara välja hälsosammare råvaror utan även tänka till angående kakaon som är fairtrade-producerad. Sådant gillar jag skarpt!

Ni hittar dessa godbitar på välsorterade hälsokostbutiker! ♡ Min favorit är Salted Caramel Swayzee, såååå god!I samarbete med Quality Brands Sweden


Related Posts

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]

STÄDA GIFTFRITT – FRÄSIG TOALETTRENGÖRING

Som jag skrev för ett par veckor sedan så har kemikaliefri städning blivit allt viktigare i vårt hem de senaste tre åren och numera är allt utbytt till naturligare och giftfria alternativ. De produkter som jag köper kommer från märken som Lily’s Eco eller Attitude, men det mesta […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *