MOROTSKAKEMUFFINS MED CREAM CHEESEFROSTING (utan gluten, vitt socker och delvis mjölk)

Här kommer den första av godsakerna från muffinsbuffén som jag bakade i helgen – jag utgick dels från egna favoriter och de smaker som ni önskade under förra veckan. Dessa är perfekta både som fika, festlig dessert och även lite lyxigare mellanmål. Själva muffinsen i sig är även utan mjölk medan frostingen har en bas av ekologisk färskost. Dessa rök snabbt här hemma! Dessutom är de enkla att slänga ihop för en improviserad fika. Hoppas de ska falla er i smaken! Bakar du dem? Lämna gärna en kommentar och berätta hur du gillade dem! ♡

 MOROTSMUFFINS MED CREAM CHEESEFROSTING

6-7 stycken

3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl)
2 dl mandelmjöl
75 gram tärnat smör ( kokosolja för mjölkfritt)
1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk
0,75 – 1 dl honung (jag har 0,75) eller agave
1 tsk bakpulver
2 ägg
2,5 dl riven moro
1/2 tsk havssalt
1,75 tsk kanel (välj alltid äkta kanel – dvs ceylon), 0,75 tsk mald ingefära + 1,25 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.

FROSTING

80 gram mjukt smör
75 gram färskost (utan tillsatser)
0,25 msk citronsaft
0,6 dl honung eller agave
en stor nypa vaniljpulver

Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, sötning och vaniljpulver till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen. Riv gärna lite morötter över för dekoration. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *