GODASTE KLADDKAKEMUFFINSEN (utan gluten, socker eller mjölk)

Hej fina ni! Här sitter vi ute i vårsolen och njuter. Banda har somnat i gungan så jag smög in efter mobilen och tänkte passa på att svara på några mail och uppdatera bloggen med ännu ett smarr-recept! Ikväll drar äntligen mina yogaklasser igång igen efter påskhelgen, så himla kul. Och på tal om yoga – idag är det mindre än en månad kvar till yogaretreatet på Franska solkusten som jag tack vare bästa Events by Carol har äran att få leda. Det bara pirrar i mage av förväntan och glädje. Nu till receptet…

Dessa kladdkakemuffins är smarriga så in i vassen! Tack vare recept på kladdkaka från min vän Michaela så har jag nu äran att få bjuda er på receptet i muffins-variant. Du kan antingen utgå helt efter receptet med rismjöl (min favorit) eller enkelt göra dem LCHF/PALEO genom att ersätta det med kokosmjöl. Jag spritsar antingen vispad kokosgrädde på (kyl det vita tjocka lagret i minst tre timmar innan du tar ut och vispar det) för mejerifritt/PALEO eller vispgrädde (passar LCHF). Hoppas de ska falla er i smaken!

Kladdkakemuffins – ca 10 stycken

2 ägg
75 gram kokossocker eller björksocker (0,75 dl sötströ för LCHF)
35 gram kakao
100 gram kokosolja
60 gram kokosmjöl (äter man rismjöl kan man ersätta med 50 gram rismjöl)
1/2 tsk vaniljpulver
nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram muffinsformar. Vispa ägg och sötning poröst i en skål. Smält kokossolja och vispa i äggsmeten. Ta en ny skål och blanda de torra ingredienserna för att sedan blanda i dem i äggsmeten. Häll i formarna och in i ugnen i ca 5-10 minuter. Ta ut när de är kladdiga.

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *