ÅRETS PÅSKDESSERT – CITRONPANNACOTTA (utan gluten, socker, mjölk, ägg och nötter – PALEO & LCHF)

Egentligen så har vi fullt upp i köket med fix och bak inför måndagens barnkalasbuffé att jag inte tänkte göra en specifik påskdessert i år…. Men, som ni vet har jag alltför många receptidéer som ligger och marinerar i mitt huvud och idag var jag bara tvungen att svänga ihop denna festliga påskdessert! Citronpannacotta i äggskal (givetvis kan man servera i glas året om men det passade så fint nu i helgen) med physalisbär i mitten. Utan socker, gluten, mjölk, nötter eller ägg. Mums!

 

ÄGGSKALEN

Ta ett rått ägg och en spik, pressa försiktigt spiken mot äggets topp tills det blir ett hål och skala bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (använd det till bak eller matlagning). Ta sedan bort ytterligare lite skal tills du får en önskad look, men var försiktig och använd lätta händer. Skölj ur ägget noga och låt torka.

 

CITRONPANNACOTTA

2 portioner eller 4-6 små äggportioner (perfekta till barn)

1,5 gelatinblad (eller motsvarande i vegetabiliskt geltainpulver för vegansk)

1 ekologisk citron (både skal och saft)

250 ml kokosgrädde (här använder jag Garants då den är krämig rakt igenom – vill man ha mejerier i så rekommenderar jag vanlig grädde)

0,3 dl sötning (kokossocker, björksocker eller honung/agave för PALEO och sötströ för LCHF, jag har honung)

kryddmått vaniljpulver

physalisbär till topping

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Häll sedan i kokosgrädde, sötning, citronskal och saft från eko citronen och vaniljpulver i en kastrull och värm upp. När det börjar koka upp så är den redo att tas av, krama då ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i under omrörning. Häll upp i äggskal/glas och ställ i kylen i ca 3 h. Vid servering: skär av översta toppen på physalisbäret och lägg på. Njut!

 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *