MANGO- & CHIAPUDDING (raw & vegansk)

God morgon fina ni! Idag ska jag och min fina sambo rymma iväg på lite egentid ihop. Innan vi beger oss tänkte jag lägga in ett härligt recept på perfekt frukost, mellanmål eller fika och speciellt passande med sina fina gula färg nu till påsk. Den är mejerifri och passar även utmärkt för dig som äter veganskt, paleo eller LCHF med frukt!

MANGO- & CHIAPUDDING
3 portioner

3 dl vegetabilisk mjölk (såsom havre, cashew eller mandel – jag använder kokosmjölk 1/4 och vatten 3/4 som jag mixar till en slät mjölk)
4 msk chiafrön
en nypa vaniljpulver

1-2 mangofrukter

Börja med att stavmixa mjölken med chiafrönen och vaniljpulvret i ett stort glas. Låt stå i minst 30 minuter innan du rör om chiapuddingen med en sked. Stavmixa mangon i ett nytt glas till en puré. Ta fram små fina serveringsglas och varva chiapudding med mangopuré. Toppa gärna med lite kakaonibs eller torkad kokos. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



2 thoughts on “MANGO- & CHIAPUDDING (raw & vegansk)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *