GODASTE BLÅBÄRSPAJEN (UTAN GLUTEN, SOCKER ELLER MJÖLK + PALEO & LCHF)

Ja, jag vet att det inte är säsong. Men när sommarlängtan fyller hela ens kropp och frysen är full med blåbär så blir det paj.  Och alltså, denna blåbärspaj… Så jädrans god att man aldrig kan gissa att den är utan gluten, mjölk och socker. Du kan göra små justeringar för att den ska bli LCHF- och PALEO-vänlig.

Bakar du den? Lämna gärna en kommentar och berätta hur du gillade den.

BLÅBÄRSPAJ

6-8 portioner

4 dl blåbär
0,75 msk kokossocker (sötströ för LCHF)

Smuldegen
3 dl  mandelmjöl
1,5 dl glutenfria havregryn (hackade hasselnötter för LCHF/PALEO)
0,75 dl honung eller kokossocker (sötströ för LCHF)
en nypa vaniljpulver
0,5 tsk salt
100 gram smör eller kokosolja (kokosolja för Paleo och mejerifritt)

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in en form med kokosolja/smör och bred ut blåbären. Rör sedan i sötning. Smuldegen gör du enkelt genom att blanda mandelmjöl, havregryn (eller hackade hasselnötter), sötning, salt, vaniljpulver och smör/kokosolja till en jämn smet och smula över blåbären i ett jämt lager. In i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera gärna med kokosgrädde, vispgrädde eller vaniljsås (klicka här för recept).


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]6 thoughts on “GODASTE BLÅBÄRSPAJEN (UTAN GLUTEN, SOCKER ELLER MJÖLK + PALEO & LCHF)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *