FORMFRANSKA (UTAN GLUTEN ELLER MJÖLK – LCHF & PALEO)

För en tid sedan gjorde jag om mitt recept på bagels till formfranska utan gluten eller mjölk, som passar både LCHF (här kan man byta ut till mejeriprodukter om man önskar) och Paleo. Det är ett saftigt bröd som passar perfekt som macka, toast eller rostad macka. Vi rostar dem genom att steka dem tills en fin yta har skapats. De blir inte lika höga som ”vanlig” formfranska (kanske kan man dubbla satsen) men de gör verkligen sitt jobb!

FORMFRANSKA
100 gram kokosolja (eller rumstempererat smör)
4 dl krämig kokosmjölk (gärna Garants eller Änglamarks – eller rysk yoghurt om du äter mejerier)
4 ägg
2 msk bakpulver
2 tsk salt
4 dl mandelmjöl
2 dl pofiber (finns på gluen-hyllan)
4 msk fiberhusk
1 vispat ägg + vallmofrö till garnering
Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att vispa ihop kokosolja, kokosmjölk, ägg, bakpulver och salt. Ha sedan i resterande ingredienser och låt stå i 10 minuter, så att pofiber och fiberhusk kan svälla. Bred sedan ut i en limpform. Pensla med ägget och strössla vallmofrön. Skjuts in i ugnen i ca 60 minuter (alla ugnar är olika så håll koll, vi vill ha en fin färg). NJUT!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *