GÖR DIN EGEN KETCHUP UTAN SOCKER

Slits du mellan den goda smaken som ketchup tillsätter men samtidigt vill slippa allt socker och onödiga tillsatser som finns i? Att göra sin egen ketchup är både enkelt, gott och så mycket nyttigare. Här nedanför hittar du mitt favoritrecept, men precis som olika märken har olika smaker så kan du justera sötman genom att minska/öka mängden honung/agave i.

Ketchup

ca 1,5 dl –förvaras kylskåpskall
1 dl tomatpuré
1,25-2 tsk honung (jag vill inte ha för söt och väljer 1,25 tsk)
0,75 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
0,4 tsk lökpulver
en nypa salt
en liten nypa kanel
stänk av cayennepeppar

Mixa allt till en jämn smet i en liten kastrull och låg skjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna innan användning. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]4 thoughts on “GÖR DIN EGEN KETCHUP UTAN SOCKER”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *