RAW HASSELNÖT- & CHOKLAD CHEESECAKE

Finns det någon mer som gillar nutella? Tänkte väl det! 🙂 Denna godbit mixar ljuvligt smakerna hasselnöt och choklad, är proppad med nyttigheter och är smidig att slänga ihop. Vill du ha den mer lik nutella så rekommenderar jag att du ökar mängden honung/agave. Jag använder en mindre springform för att få till lite höjd, men givetvis fungerar det med en i vanlig storlek.

RAW HASSELNÖT- & CHOKLAD CHEESECAKE

ca 8 bitar

Botten:

2,5 dl hasselnötter

25 dadlar (gärna blötlagda 10 min i hett vatten för att bli mjuka)

0,75 dl kakao (gärna rå)

en stor nypa salt

Mixa allt till en jämn smet och tryck ut i en springform. Ställ in i kylskåpet.

Fyllningen:

5 dl cashewnötter (blötlagda i minst 6 timmar)

0,75 -1 dl honung/agave (smaka av)

1,25 dl vatten

1/2 tsk salt

1,25 dl kokosolja

1,25 dl kakao

1/2 dl hasselnötssmör (eller mixa 1 dl hasselnötter+en stor klick kokosolja till ett slätt smör)

Börja med att mixa cashewnötter med vatten tills det blir en slät smet, det kan ta en bra stund (ca 6-7 minuter). Tillsätt sedan kokosolja, kakao, sötning, salt och hasselnötssmör till en jämn smet. Häll ut smeten över botten i springformen och ställ in i kylen i minst 6 timmar. Servera kall. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]2 thoughts on “RAW HASSELNÖT- & CHOKLAD CHEESECAKE”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *