UNDERBAR UGNSPANNKAKA (glutenfri + LCHF)

God morgon, hoppas ni har haft en fantastisk start på veckan! Idag tänkte jag bjuda på receptet på en underbar ugnspannkaka -en riktig husmansklassiker i ny tappning utan gluten, ytterst låg i kolhydrater och LCHF. Inte bara supergod utan även snabb att tillaga och mättande då den håller blodsockret i fint skick. Här hemma älskas den av oss alla tre, både som lunch, matlåda och middag!

UGNSPANNKAKA
6 portioner 
3 paket bacon
150 gram riven mild ost
10 ekologiska ägg
2 dl grädde
250 gram keso
Strimla baconen och knaperstek i en stekpanna. Lägg dem sedan i botten av en ugnsfast form och fyll på med den rivna osen. Mixa sedan äggen, grädden och keson med stavmixer eller i matberedare till en jämn smet som du breder ut i formen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Klart! Serveras gärna med rårörda lingon eller sockerfri lingonsylt.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



2 thoughts on “UNDERBAR UGNSPANNKAKA (glutenfri + LCHF)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *