CHOCOLATE CHIP MINI MUFFINS (utan gluten, socker, mjölk eller ägg)

I veckan bakade Kristen dessa ljuvliga minimuffins med chokladchips under vårt besök i Florida och som lovat så kommer receptet.
 

CHOCOLATE CHIP MINI MUFFINS
ca 20 stycken

1 burk avrunna kikärtor (ca 400 g)
1,2 dl jordnötssmör eller mandelsmör
0,6 dl honung/agave/lönnsirap
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
ev. choklad utan socker/mjölk eller mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samtliga ingredienser till en slät smet och häll upp i små muffinsformar. Baka i ca 18-20 minuter i ugnen, testa sedan med en tandpetare i för att se om den kommer ut kladdig och är den fast så är de redo att tas ut. Stoppa direkt i en liten bit choklad i vardera muffins och servera nybakade.


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *