KRÄMIG CHOKLADPANNAKOTTA (utan socker och mjölk, PALEO + LCHF)

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och vad passar väl bättre än att avsluta årets sista middag med en riktig festlig chokladpannakotta i paleo-style? Och nej, detta är inget ”gott för att vara nyttigt”-recept utan det är en sjujäkla genomgod efterrätt som kan smickra den mest sockerbitna smakaren. Så ja, detta kan du bjuda samtliga gäster på och samtidig givetvis själv njuta av helt utan dåligt samvete (för dåligt samvete hör för det första inte ihop med mat och för det andra så klassas detta definitivt som nyttigt).

 
CHOKLADPANNAKOTTA
3-4 portioner 
400 gram fet kokosmjölk/kokosgrädde
2 msk fin kakao (gärna raw)
2,5-3 msk honung eller sötströ för LCHF eller agave/lönnsirap för paleo (eller mer för önskad sötma)
2,5 gelantinblad (eller motsvarande i gelantin från gräsbetande kor)
 
Lägg gelantinet i kallt vatten (skippa om du har pulver). Koka upp kokosmjölk/kokosgrädde i en kastrull, när det börjar puttra tar du av från plattan och blandar i honung, gelanton, kakao (sila gärna i kakaon för att inte få små klumpar) och honung/sötströ/agave/lönnsirap till en jämn smet. Häll upp i serveringsglas (ca 1 dl per portion) och dekorera med hackad choklad eller bär. NJUT!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *