LAXGRYTA MED KOKOSGRÄDDE

Jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk julhelg med mycket mysfaktor och vila. Idag tänkte jag bjuda på ett enkelt men väldigt gott recept på mejerifri laxgryta. En toppenrätt att slänga ihop både till vardags och festlighet. Passar även dig som äter LCHF/Paleo. Hoppas det smakar!

LAXGRYTA
4 portioner
olivolja/kokosolja att steka i
3 vitlöksklyftor
2 stora gula lökar
halv purjolök
ev. 2 morötter (skippa vid LCHF/PALEO)
ca 500 g laxfilé
400 g krossade tomater/passerade tomater
2 stora klickar kokosgrädde/fet kokosmjölk (det vita laget)
salt
peppar
lite dragon
blomkål/rotfrukter till servering
Börja med att hacka lök, purjolök, vitlök och morötter och fräs dem i olja i ett par minuter. Häll på krossade/passerade tomater och klicka i kokosgrädden. Blanda, skär upp laxfiléerna i mindre kuber (ca 2cm) och ha i grytan. Krydda med salt, peppar och dragon. Låt puttra i ca 10-15 minuter.  Koka under tiden upp blomkål eller rotfrukter och servera till. 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *