EKOLOGISKA ULLPLÄDAR FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK

Nu är julen snart här och jag närmar mig finalen av julklappstips. Jag försöker överlag jobba bort den där kända konsumenthetsen som lätt blir resultatet av julklappskonceptet – att inte köpa bara för köpandets skull. Det kan vara en svår ekvation att vilja köpa presenter till de man tycker om och samtidigt ha tiden, orken och fantasin att välja gåvor som verkligen passar och behövs. Samma sak när man själv ska önska sig julklappar, att langa fram en lista på önskvärda saker kan vara hur svårt som helst för ofta köper vi ju det vi vill ha när vi vill ha det i dagens samhälle. Känner ni igen er? För ett par år sedan kunde jag fylla ut min önskelista med saker bara för att den skulle fyllas, nu försöker jag verkligen tänka till. Och lösningen har för mig blivit, som med så mycket annat – förberedelse. Både när det kommer till min egen önskelista som med de julklappar jag köper. Jag har en liten mobilanteckning under året som jag har i åtanke och skriver ner i så fort någon av mina nära nämner något de skulle behöva i sitt liv. Exempelvis kanske vi lagar middag och min svärmor kanske säger något i stil med ”det skulle vara häftigt att skriva en bok” (pling så antecknar jag författarkurs i listan). Ja ni förstår, jag försöker lägga på minnet tidigt under året genom att anteckna. Och samma sak med vad jag själv önskar, när det är något jag kommer på under hösten så skriver jag ner det istället för att kanske köpa det direkt. När någon sedan frågar vad jag önskar så försöker jag verkligen tänka till på saker som jag behöver. Som när vi plastbantade ner vårt kök så önskade jag mig köksredskap i trä, matlådor i glas och skålar i plåt/glas. I år har det varit fokus på byta ut vårt hems textiler till ekologiska alternativ.

I år både ger jag och köper enbart presenter som är just det, snälla mot hälsa och miljö.  Vilket för oss in på ett stort sista julklappstips, men också något jag vill tipsa varmt om överhuvudtaget! Jag älskar nämligen att vira in mig i en pläd eller filt och krypa upp i soffan. Och när de finaste plädarna och filtarna jag någonsin sett är gjorda av ekologisk ull så måste jag bara få tipsa er! Klippan Yllefabrik är ett svenskt familjeföretag sedan 1879 som enbart jobbar med naturmateriel – så som ull, lin och bomull. I sitt stora sortiment finns bland annat en stor skala filtar och plädar i ekologisk ull med de mest fantastiska färger och mönster. Med ekologisk ull menas att den är helt fri från pesticider och kemikalier, samt att ingen antibiotika har används vid uppfödning av lammen. Win win för både människans och djurens hälsa – och på köpet även naturen, det gillar jag skarpt! 

Klippans produkter finns idag hos över 300 återförsäljare och bland annat hos Åhlens, Approved By Ekomorsan (adlink), Royal Design (adlink) och DesignOnline (adlink)

Min älskade ekologiska ullpläd Rumba (Warm Grey)
Bildresultat för klippan yllefabrik
i samband med fantastiska Klippan Yllefabrik

Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *