UNDERBARA LUSSEKATTER (LCHF, paleo + lowcarb)

Egentligen så har jag ju redan släppt ett recept på lussekatter utan gluten, socker, mjölk och nötter för att efterfrågan på allergivänliga smarrigheter var så stor. Receptet hittar ni här! Men då jag vet att ni är många här inne som letar efter LCHF-, lowcarb och paleo-vänliga recept så var jag bara tvungen att försöka ge mig på det. Resultatet blev sådär galet bra att alla ni som riskerar att ta en sockerproppad vanlig lussekatt till luciafikat kan trösta er med att ni nu har ett så mycket godare alternativ, för detta är verkligen supergott – och så enkelt att baka! Det tyckte även lilleman som gärna ville äta upp smeten OCH pilla ur alla russinen.. Så för alla er som äter LCHF, lowcarb-mat eller paleo – eller helt enkelt bara vill äta riktigt nyttigt- och ändå vill ha riktigt goda lussebullar till julmyset – ni får bara inte missa dessa! De är mjölkfria, glutenfria och sockerfria!
UNDERBARA LUSSEKATTER (LCHF, paleo + lowcarb)
8 stycken
50 gram kokosolja (eller ekologiskt smör)

2 dl kokosmjölk (det vita lagret) (eller vispgrädde)
2 ägg (eller motsvarande chiaägg för veganskt recept)
2,5 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber (finns på glutenfria hyllan)
2 msk fiberhusk
1 dl kokossocker, björksocker eller sötströ (de två sista vid LCHF)
1,5 paket saffran (0,75 gram)
en stor näve russin (skippa om du äter strikt LCHF)

Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att värma kokosoljan/smöret i en kastrull på svag värme tillsammans med sötning, kokosmjölk/grädde och saffran till en jämn smet. Blanda alla andra ingredienser (eventuellt även russin i smeten) och blanda sedan ihop med saffranssmeten. Blanda väl och låt stå i 10 min för att svälla. Forma till lussekatter på en pappersklädd form och skjuts in i ugnen i ca 15-20 min. Njut!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *