SAFFRANSPANNKAKA MED SÖTPOTATIS – SOM EN LUSSEKATT I EN PANNKAKA

Detta recept är ett frukostmåste nu i december för den som gillar lussebullar, man skulle nämligen kunna beskriva den som en matbebis skapad av en pannkaka och lussekatt. Mitt i prick!

SAFFRANSPANNKAKA MED SÖTPOTATIS
2-3 stycken
150 gram sötpotatis (skala den och koka mjuk)
1/2 paket saffran
ev. 10-15 russin
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
stor nypa salt
1 msk fiberhusk
Kokosolja att steka i
Börja med att koka upp sötpotatisen till mjuk konsistens. Mixa sedan sötpotatis, saffran, ägg, vaniljpulver, salt och fiberhusk till en jämn smet. Blanda därefter direkt i russin i smeten och låt stå i ca 10 minuter. Stek i kokosolja och platta ut dem med stekspaden för att få dem i slätare pannkaksform. NJUT! Servera gärna med lite kokosgrädde, bär och russin på om du inte har det i.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *