DRÖMKOLA MED NÖTTER & HAVSSALT (vegan, utan vitt socker och mjölk)

Denna kola alltså… Den är så god att den saknar ord. Gudomligt god utan vitt socker, gluten, eller mjölk (går såklart att göra nötfri genom att skippa nötterna på). Dessutom går den himla fort att tillaga. Njut och lämna gärna en kommentar om du provar den!
DRÖMKOLA MED NÖTTER & HAVSSALT 
1 plåt
100 gram kokosolja
2,5 dl kokossocker
0,75 dl honung eller agave för vegansk
3 msk kakao
2 dl fet kokosmjölk (den vita feta delen)
en stor nypa salt
topping:
flingsalt
hackade nötter
 
Börja med att smälta kokosoljan i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan i kokossocker, honung/agave, kakao, kokosmjölk och salt och låt stå och puttra under omröring i minst 25 minuter och tills dess temperatur är runt 130 grader (kokosmjölk/kokosgrädde behöver nå en lite högre temperatur än vanlig grädde eller smör). Använd en termometer. Annars kan du alltid göra kultestet: häll en droppe kola i ett glas med kallt vatten och rulla den mellan fingrarna – blir det en liten hårt och hållbar boll så är den klar. Jag använder termometer. Häll sedan ut på en bakplåtsklädd plåt och sprinkla över flingsalt och hackade nötter. Låt svalna och skär/klipp sedan i bitar. Mums!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]2 thoughts on “DRÖMKOLA MED NÖTTER & HAVSSALT (vegan, utan vitt socker och mjölk)”

  • Håller på att koka kolan just nu. Temperaturen verkar inte gå upp till mer än 107 grader… har puttrat ca 30 min nu

    • Det kan ta en bra stund till, så ge inte upp! 🙂 Gjorde en ny omgång i veckan och den tog också en bra stund längre.. Hur blev den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *