UGNSBAKAD TORSK MED RÖD PESTO OCH ROSTADE ROTFRUKTER (PALEO+ LCHF)

Denna älskade rätt har blivit en ny favorit här hemma. Att något så gott och festligt kan vara så enkelt att tillaga och innehålla så mycket nyttigheter. Hela familjen (både stor och småfolket) föll pladask. Äter du inte mejerier kan du med absolut skippa fetaosten. Och om du inte äter rotfrukter kan du gott och väl bara äta en grönsallad till. Denna smarrighet fungerar perfekt som både vardags- som finmiddag.
UGNSBAKAD TORSK MED RÖD PESTO & ROSTADE ROTFRUKTER
2-3 personer
1 paket torsk (eller annan fisk)
1/2 purjolök
1 sats med röd pesto (recept finner du här)
ev. 1/2 paket fetaost
olivolja
salt + peppar
Morötter + palsternacka i önskad mängd
olivolja
salt
Tina upp fisken om den är fryst. Hacka purjolök. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform och smörj med olivolja (eller kokos/raps), bred ut den hackade purjolöken och lägg på torsken så utbrett som möjligt. Bred på den röda peston, smula på fetaosten och avsluta med att salta och peppra litegrann. In i ugnen i 20-25 minuter.
Skär morötterna och palsternackan i stavar och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och salta. Skjuts in i ugnen i ca 35 minuter eller tills de fått fin färg.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *