GÖR DIN EGEN EKOLOGISKA ANSIKTSKRÄM

Idag ska ni få ett speciellt recept på något som ligger mig varmt om hjärtat – ekologisk hudvård- och min tanke är att det ska ploppa upp flera trevliga hudvårdsrecept här framöver. De flesta av oss vet att det är viktigt att stoppa bra saker I sin kropp för att må bra, men hur många känner till vikten av att också stoppa bra saker PÅ sin kropp? Stora studier har visat att vår hud absorberar upp till 60 (!) % av det vi sätter på dem. Ganska skrämmande siffror med tanke på all hormonstörande skit som de mest kända hudvårdsprodukterna innehåller. Och för att slippa alla knasiga kemikalier och knäppa mineraloljor (ren råolja – dvs fossilt bränsle) som öppet gömmer sig i majoriteten av marknadens hudvård så har vi sedan många år tillbaka valt att enbart köpa rena och ekologiska produkter. Och sedan drygt 2,5 år tillbaka gör vi den mesta av vår familjs hudvård själv. Alltifrån tvålar till ansiktskräm och bodybutters. Ett stort intresse som blev till vårt jobb och därmed har gett mig väldigt mycket kunskap och en stor samling egenskapade recept på fantastisk hudvård. Vilket leder oss till dagens inlägg, där jag bjuder på ett fantastiskt fint recept på en välgörande ekologisk ansiktskräm som tar hand om din vintertorra hy utan att kosta skjortan eller mata den med knäppa tillsatser. Att göra sin egen hudvård är nämligen enklare än man tror och ett underbart sätt att skona miljön från användandet av fosilt bränsle, detssutom sparar man in en hel del pengar samtidigt som man ger sin hud riktigt lyxig behandling. Ps. ett perfekt julklappstips att ge bort till nära och kära! Renare än såhär blir det inte! Hoppas ni gillar det!

EKOLOGISK ANSIKTSKRÄM
ca 180 ml
10 gram bivax i pelletsform (småbitar)
20 gram kokosolja
0,75 dl olivolja
0,75 dl vatten
20 droppar eterisk olja, exempelvis lavendel
Ren glasburk med lock
stavmixer
termometer med exakt gradantal
Börja med att koka upp vattnet och ställ åt sidan, sätt gärna i termometern så läge. Väg upp bivax, kokosolja och olivolja i en skål och värm upp under vattenbad tills allt har smält. Ställ åt sidan och variera termometern frånn vattenskålen till bivaxblandningen och där de båda har nått ganska exakt 50 grader cecius så tar du ur termometern. Ta fram stavmixern och sätt i den i bivaxblandningen medan du sakta häller i det varma vattnet – fortsätt mixa i ett par minuter tills det svalnar och droppa sedan i den eteriska oljan. Mixa en stund till och häll upp i önskade burkar. Låt svalna och voila!

Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]3 thoughts on “GÖR DIN EGEN EKOLOGISKA ANSIKTSKRÄM”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *