SMARRIGA PEPPARKAKSBOLLAR (UTAN GLUTEN, SOCKER ELLER MJÖLK)

Eftersom att vi närmar oss årets mysigaste tid med stormsteg (om en vecka är det november…) så behöver vi ju såklart riktigt goda juliga sötsaker att njuta av. Och då jag vet att just julen är den tid då många “faller dit” in i onyttighetsträsket då man faktiskt saknar alla härliga juliga smaker som är svåra att hitta i nyttiga tappningar så tänker jag ta på mig just det: Att bjuda på riktigt smarriga nyttorecept som smakar som de sötaste julklassikerna. Vi börjar naturligtvis med julbakets höjdpunkt: pepparkaksdeg. Jag vet inte hur det är med er, men när jag bakar pepparkakor så är halva nöjet att få äta degen hehe… Så med detta underbara recept på nyttiga rawfoodbollar som faktiskt smakar pepparkaksdeg så kickar vi igång julrecepten! Perfekt att bjuda på till glöggfikan och julbordet! Går dessutom bra att frysa in och tina upp.

SMARRIGA PEPPARKAKSBOLLAR
ca 12-14 stycken
2,5 dl mandelmjöl + lite extra att rulla i
10 dadlar (blötlagda ca 10 min i hett vatten + avrunna)
1,5 msk kokosolja
3-4 tsk pepparkakskrydda*
1 tsk vaniljpulver
Mixa alla ingredienser i en kraftig mixer till en jämn smet, smaka sedan av mängden pepparkakskrydda. Rulla till bollar och i mandelmjöl. Servera gärna kylda. MUMS!
* Det är smidigt att köpa pepparkakskrydda, men att göra sin egen ekologiska är enkelt! Recept på pepparkakskrydda:
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



2 thoughts on “SMARRIGA PEPPARKAKSBOLLAR (UTAN GLUTEN, SOCKER ELLER MJÖLK)”

  • Fantastiskt goda! En sats gjordes dock med alldeles för torra dadlar (trots blötläggning) som inte mixades sönder helt utan dök upp som små hårda bitar i bollarna och gjorde dem ganska oätbara- så en liten note to self: avbryt bakandet om dadlarna inte blir mjuka, det blir inte bra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *