TUNNBRÖD- & TORTILLAS (UTAN GLUTEN ELLER MJÖLK)

Här kommer ett gluten- och mjölkfritt recept på något som jag älskar – tunnbröd- och tortillas (tacobröd). Det är inspirerat av fantastiska duktiga Nillas Kitchen men jag har gjort justeringar för att få upp fetthalten en aning. Hoppas de ska smaka! Min son äter dem rätt upp och ner. Min pojkvän med smör (vilket är supergott) och jag brer gärna på ett lager jordnötssmör och skivad banan, eller äter dem som tacobröd och kebabbröd.

TUNNBRÖD & TORTILLA
ca 10-15 bröd
3,5 dl vatten
1/2 tsk salt
0,5 dl kokosolja
2 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl (till degen) + 1-2 dl till utbakningen (alltså inte i degen)
25 gram fiberhusk
Blanda ihop de torra ingredienserna först och häll i vattnet och därefter kokosoljan. Blanda väl och låt stå och svälla i ca 15 minuter. Kavla sedan ut och använd resterande majsmjölet för att få det att sluta kladda. Kavla dem runda och platta och stek dem sedan i en torr panna på medelhög värme.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *