HÅRINPACKNING MED MYNTA, KOKOS OCH BANAN

Igår kände jag att mitt solblekta och knutuppsatta hår behövde sig en rejäl dunderkur med näring och fukt. Så jag svirade ihop en ekologisk hårinpackning på ett par minuter och dränkte in håret i. Det gav lyster, glans, definierade lockar och mjukhet efter bara en tvätt. Perfekt även för hösttorrt barr som behöver lite kärlek. Så här tänkte jag bjuda er på receptet som inte bara är enkelt att göra, garanterat naturligt utan även bra för plånboken. Att det dessutom doftar ljuvligt gör ju inte saken värre.

HÅRINPACKNING MED MYNTA, KOKOS OCH BANAN
1-2 hårinpackningar
1 banan
1 ägg
2 msk kokosolja (alternativt olivolja)
En halvnäve myntablad, färska eller torkade (går att byta ut mot några droppar eteriska olja eller skippa helt)
Stavmixa samtliga ingredienser till en jämn smet. Fördela rikligt från rot till hårtopp i fuktigt hår. Massera in ordentligt i hårbotten och svira om en handduk runt huvudet. Låt sitta i minst 20 minuter. Schamponera sedan ordentligt och balsamera två gånger. När du handdukstorkat håret kan du med fördel ta ett par droppar kokosolja och massera in i hårtopparna. Voilà!

Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *