MUGCAKE MED SMAK AV ÄPPELPAJ

Medan min kära sambo Simon är en vanemänniska när det kommer till frukost och kan äta samma frukost varje dag år ut och år in så är jag en typisk frukostperiodare som behöver variation. Frukost ska enligt mig vara en bra start på dagen som fyller på kroppen med bra energi och ska smaka riktigt gott. Det får dessutom gärna vara smidigt att laga. Här kommer ett härligt recept på god mugcake med smak sv äppelpaj som du enkelt gör i ugnen på under tio minuter. Jag vet att en typisk mugcake görs i mikron men då jag föredrar ugn så har jag gjort den därefter (vill man mikra så räcker två minuter). Jag har toppat min mugcake med kokosgrädde, kanel och tärnat äpple. Den är underbart god, nyttig och fri från gluten, socker, nötter, ägg och mjölk. Hoppas det smakar.

Ps. Perfekt som frukost till småfolket där hemma..

MUGCAKE MED SMAK AV ÄPPELPAJ
1 rivet äpple
1 dl glutenfria havregryn
1 krm vaniljpulver
2 krm kanel
1 krm kardemumma
2 dadlar (hackade i småbitar)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk chiafrön
1 tsk kokosolja
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smet. Smörj en liten form eller mugg med kokosolja och häll i smeten. Skjuts in i ugnen i ca 8 minuter, ta ut och låt kallna en smula. Vänd upp och ner på en tallrik och ät som den är eller servera med kokosgrädde, kanel och äppeltärningar.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *