FYLLD ZUCCHINI MED KYCKLING, TOMAT OCH BASILIKA

Efter en heldag i produktionsstudion, besök på tryckeriet och leverans-turné så är nu mängder av ljus (och även tjuvstart av vårt yogaspray) påväg till både ”gamla” och nya återförsäljare. Samt ett stort gäng kunder här i Norrköping. 🙂 Jag älskar känslan att se alla produkter stå klara uppstaplade och redo att sprida ljus och doft i sina nya hem. Det var med en pirrande känsla jag låste dörren och gick hem, nu blir det inget mer jobb förrän oktober – och det ska bli så roligt att få insupa inspiration ute i världen innan vår högsäsong drar igång.

När jag hämtade upp Jonathan ute hos mormor och morfar passade jag (med hjälp av lilleman såklart) på att skörda en stor skål tomater, plommon, basilika och ringblommor. Och det fick bli inspirationen till dagens middag. Som jag nämnt tidigare så tycker jag att det bästa man kan göra när det kommer till matlagning är att välja råvaror efter säsong, det vinner både miljö och plånbok på. Och dessutom smakar maten bäst när den fått odlas och mogna i naturens valda tidpunkt. Nu är det högsäsong för Squash/Zucchini och man kan fynda en ekologisk rackare för 10-15 kronor. Att fylla zucchinin med goda råvaror är både gott, mättande och ekonomiskt. Och det går att variera i oändlighet. Idag bjuder jag på en enkel, god, mättande och hälsosam fylld zucchini med bland annat kyckling, basilika, tomater och ost. Jag har valt att enbart ha ost som mejeriprodukt men vill man så kan man hälla i en skvätt grädde i röran innan man lägger i den i ”zucchini-båten”. Servera gärna med min fetaostkräm.

FYLLD ZUCCHINI MED KYCKLING, TOMAT OCH BASILIKA
2 portioner
1 stor zucchini
1 vitlökslyfta
1 gul lök
100 gram tomater
1 stort blad basilika
75 gram kyckling (lätt stekt eller färdiggrillad)
olivolja (eller en skvätt grädde)
riven ost/parmasan
örtsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela zucchinin på mitten. Gröp sedan ur innehållet och fräs lite lätt i olivolja tillsammans med 1 hackad gul lök och vitlöksklyfta. Lägg i en skål, hacka tomaterna och kycklingen och lägg ner dem också. Salta och ringla lite olivolja (eller grädde) och rör ihop allt ordentligt. Fyll sedan zucchinin och sprinkla riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Njut!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *