MUSTIG MOROTSSOPPA

Här kommer ett hett tips till alla er som vill variera matsedeln, få matekonomin att räcka lite längre, minimera tiden i köket och äta mer vegetariskt – börja laga soppa! Soppa är nämligen ett helt fantastiskt sätt att få i sig mycket näring för en liten peng och på ingen tid alls. Att hösten dessutom är soppans tid gör det perfekt att börja införa det på regelbunden basis. Här hemma försöker vi göra soppa en gång i veckan och jag fryser gärna in till kommande luncher eller trötta middagskvällar. Idag vill jag passa på att bjuda er på min riktigt mumsiga och mustiga morotssoppa. En riktig mumsbit som tillagas på ett kick, mättar otroligt bra och tillför kroppen härlig energi. Denna rätt är dessutom perfekt att laga som barnmat!

MUSTIG MOROTSSOPPA
6 portioner 
 
1 kilo morötter

2 gula lökar
1 tsk riven ingefära
1 liter vatten
2 buljongtärningar (jag älskar Renee Voltaires Lantbuljong)
2 dl grädde
150 g fetaost
1 tsk timjan
Salt & peppar

Börja med att koka upp vattnet med buljongen, hacka morötter och lök och ha i tillsammans med den rivna ingefäran och timjan. Låt koka i ca 15-20 minuter. Tillsätt sedan grädde och 90 % av fetaosten, stavmixa slät och smaka av med salt och peppar. Servera med lite smulad fetaost och en kvist timjan. NJUT!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *