FEM SMARTA VAL SOM DU KAN GÖRA FÖR JORDEN

Tack för er fina respons på gårdagens inlägg om Overshoot Day. Här kommer ytterligare fem enkla val att göra i din vardag för att spara på miljön. Det härliga är även att det som hjälper miljön allt som oftast är bättre för din hälsa och får dig att spara mycket pengar.

1. Välj menskopp – Vi kvinnor har i genomsnitt mens 400 gånger och i 36 år under vår livsstid. Tänk dig högen med tamponger, bindor, trosskydd, papper, förpackningar och bipacksedlar som du skulle spara in på att använda menskopp. Inte bara jorden och din kropp skulle tacka dig -tänk vad du kan göra med alla pengar du sparar… Läs mer här !

2. Investera i bomullspåsar till mathandling – Fundera över hur många plastkassar du har burit matvaror och små plastpåsar som har förvarat din frukt och grönt från butik till kök… Även här så sparar du in på miljöresurser och pengar.

3. Ät mat efter säsong – Genom att äta mat efter säsong, exempelvis jordgubbar på sommaren och äpple på hösten, så sparar du in på både miljö och ekonomi. Dels för att maten inte behöver fraktas lika långt och priserna sänks.

4. Duscha smart – Hur vi än vänder och vrider på det så kvarstår faktum att vi behöver vatten för att duscha. Men hur ofta står vi inte kvar lite extra? Eller glömmer att stänga av kranen under tiden vi shamponerar eller tvålar in oss? Duscha smart och använd bara det vatten du behöver.

5. Var kreativ när du slår in paket – Visst är det lyxigt att slå in paket i fina inslagspapper, men skog skövlas för att vi ska kunna slå in julklappar och paket för ett ögonblicks njutning för ögat innan vi kastar det i sopporna. Tänker man efter så framstår paketinslagning som kulturell fåfänga, vi vet bättre och vi kan bättre! Var kreativ och slå in paket fint i tidningspapper, tyg från garderoben eller återanvänd det papper som du själv har fått paket inslagna i.


Related Posts

STÄDA GIFTFRITT – GÖR DIN EGEN RENGÖRINGSSPRAY!

I vår process att giftminimera vårt hem och livsstil på alla knasiga kemikalier som gärna används i majoriteten av marknadens produkter, för att istället börja välja de alternativ som varken skadar hälsa eller miljö blev starka rengöringsmedel viktigt att byta ut. Numera använder vi aldrig […]

GÖR DITT EGET EKOLOGISKA DISKMEDEL

Att byta ut sitt gamla hederliga diskmedel till ett ekologiskt är att göra miljön en stor tjänst! För mig känns det fel att något som används så ofta i vardagen ska behöva stämplas med en varningstext då det innehåller giftiga kemikalier som skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer (hint: vänd […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *