RAW CHOKLADMOUSSE

Älskade, älskade chokladmousse! Denna slänger man ihop på ett kick, är festligt god och då den är proppad med fina fetter och näringsämnen kan man gott äta den som såväl frukost som festfika. Den är vegan och paleo, samt liberal lchf och går att tillsätta mejerier i.

RAW CHOKLADMOUSSE
2 portioner
2 mogna avokado
1 mogen (men inte övermogen) banan
2,5 msk kakao (gärna raw)
1/2 tsk vaniljpulver
0,25 dl nötmjölk eller krämig kokosgrädde
0,5 dl kallpressad kokosolja
1 krm salt
(För er som äter LCHF/mejerier: 1 dl vispgrädde)
Mixa avokadon först till en jämn och krämig smet. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom grädden) och mixa till en krämig smet. Färdigt! Äter du mejerier/LCHF kan du med fördel nu hälla i 1/2 dl vispgrädde i smeten och vispa upp.  Ställ i kylen till servering!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *