CHOKLADBAKELSER MED JORDNÖTSFROSTING (UTAN GLUTEN, SOCKER ELLER MJÖLK)

Alltså dessa mumsbitar… Ibland får jag en sådan stark ”hemlängtan” till USA att jag genast måste gör något som stillar det, som att se en amerikansk film eller äta någon typisk mat. I helgen längtade jag lite extra, efter mina familjemedlemmar, vänner, grillkvällarna med megaefterrätter, strandpromenaderna och allt annat hemma i Florida. Så jag bestämde mig för att baka ihop något riktigt gott av två ingredienser som tillsammans är väldigt typiskt amerikanskt: choklad + jordnötssmör. Naturligtvis i en nyttig tappning! Resultatet? Chokladcupcakes med jordnötsfrosting… Utan vitt socker, gluten eller mjölk + går att göra vegan… Underbart goda och mättande… Fyllda med näringsämnen som gör din kropp väl… Ni förstår att det blev ett litet succévrål i köket va?! De är söta som de är, men önskar man extra sötma kan man alltid addera lite honung. Man kan baka dem med eller utan bakpulver, utan så blir de lite kompakta, men på ett bra sätt.

 Tagga gärna #organicbymommy i era fina matkreationer. 

 
CHOKLADBAKELSER MED JORDNÖTSFROSTING
ca 8-10 stycken
1 dl bovetemjöl
1 dl glutenfria havregryn (mixa dem till ett mjöl)
3 dadlar (hacka upp dem för bättre fördelning)
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk smält kokosolja
1 mogen banan
2,5 msk kakao (helt raw)
1 dl kokosmjölk (det tjocka vita lagret)
1 ägg (eller bland ihop 1 msk chiafrön + 3 msk vatten för att ersätta ägg = vegan) 
2 msk jordnötssmör i smeten + jordnötssmör i önskad mängd att klicka i varje bakelse
0,25 tsk salt (jag föredrar himalayasalt)
ev. 1,5 tsk bakpulver
Sätt ignen på 200 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser (utan jordnötssmöret du ska ha”i klickat”) med en stavmixer till en smet. Klicka i den i muffinsformar, ca 8-10 stycken normalstora och klicka i önskad mängd jordnötssmör. Skjuts in i ugnen i ca 6 minuter, vi vill ha dem kladdiga i mitten. Ta ut och låt svalna.
JORDNÖTSFROSTING
0,5 dl kokosmjölk (krämig sort så som Garant eller ställ ett paket i frysen en stund, men inte för länge, innan du öppnar det och tar ut den tjocka delen)
0,75 dl jordnötssmör
1 msk smält kokosolja
Vispa ihop kokosmjölken med jordnötssmöret och kokosoljan till en krämig frosting. Ställ i kylen en stund och spritsa på cupcakesen. NJUT!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *