RAW CITRON- & HALLON CHEESECAKE MED KARDEMUMMABOTTEN

Holy moly vilken sommardröm! Raw citron- och halloncheesecake med kardemummabotten. På riktigt, håll i er! Den är SÅ GOD. Och väldigt enkel att göra. Utan gluten, mjölk, ägg och vitt socker. Jag har gjort den syrligt fräsch med lite somrig söthet i hallonen och kardemumman som gömmer sig i mandelbotten ger det hela en sista perfekt touch. Vill du göra den sötare kan du enkelt öka mängden honung. Prova och berätta gärna hur du gillade den -det är alltid så härligt att höra ifrån er! ♥

RAW CITRON & HALLONCHEESECAKE MED KARDEMUMMABOTTEN
6 bitar
Botten:
1,75 dl mandel
12 färska dadlar utan kärnor
0,5 tsk salt (gärna Himalaya)
1 msk kokosolja
Kryddblandning [1/2 tsk kardemumma + 1/2 tsk kanel + 1 krm vaniljpulver]
Mixa mandeln i en mixer till grova bitar. Hacka dadlar och häll i dem tillsammans med salt, kokosolja och kryddblandningen i mixern med mandel. Mixa till en smulig smet som du sedan trycker ut och plattar till i en pappersklädd form. Jag använder en klassisk brödform. Ställ sedan in i frysen medan du gör cheesecakesmeten.
Cheesecake:
3,25 dl cashewnötter blötlagda minst 5 timmar – helt över natten
1 dl + 1 msk citronjuice (ca 2 citroner)
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl smält kokosolja
2 msk honung
2,5 dl färska hallon (använder du frysta så ska de vara helt upptinade)
Blötlägg cashewnötterna minst 5 timmar innan och helst över natten. Häll av vattnet från nötterna och dem, citronjuice, vaniljpulver, kokosolja och honung i en mixer och mixa tills det blir en slät smet. Det kan ta uppemot 6-7 minuter. Ta ut formen från frysen och häll på hälften av cheesecakesmeten i ett jämnt lager. Ställ in formen i frysen igen. Häll därefter ner alla hallon i sista halvan med smet och mixa tills den är slät. Ta ut formen igen och häll över hallonsmeten. Ställ i frysen för att få frosen cheesecake (som glasstårta men glöm ej att ta fram en bra stund innan servering för lite tining) eller i kylen för vanlig cheesecake-konsistens.
NJUT! 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]



2 thoughts on “RAW CITRON- & HALLON CHEESECAKE MED KARDEMUMMABOTTEN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *