ÄLSKADE BANANBRÖD (UTAN GLUTEN, MJÖLK OCH SOCKER – PALEO)

Insåg idag att ni ännu inte fått receptet på mitt underbara bananbröd som både smakar och gör gott för kroppen. Det är utan gluten, mjölk och vitt socker -paleovänligt och innehållandes en hel del näring och fina fetter. Dessutom perfekt att baka när bananerna blir sådär oätligt övermogna… Jag äter det till frukost, fika och efterrätt. Fungerar fint att frysa in. Hoppas ni gillar det!

BANANBRÖD
3 mogna bananer
4 ekologiska ägg
2 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
0,5 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
7 färska urkärnade dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en rejäl nypa flingsalt
Sätt ugnen på 175°. Mixa banan och hacka dadlar med kniv innan du mixar dem bägge med stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten in en form, jag använde en brödform som jag klädde i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *