JORDGUBBSSAFT UTAN SOCKER

Jag är egentligen inte någon saftdrickare, men visst behöver vi ha ett riktigt gott recept jordgubbssaft utan vitt socker?! I mitt recept har jag valt att halvera mängden vitt socker och ersätta det med kokossocker. Är kokossocker verkligen nyttigt undrar ni kanske? Mitt svar är att det inte är lika onyttigt som vitt raffinerat socker, då kokossocker faktiskt innehåller näringsämnen och enbart har GI 35 jämfört med socker som har 100. Och ska man ändå dricka saft så tycker jag att det gott och väl ska finnas ett nyttigare alternativ!


JORDGUBBSSAFT
5 dl
10 dl jordgubbar (10 dl motsvarar ca 500 g)
2 dl vatten 
1,5 dl kokossocker

Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp. Låt koka i ca 10 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären. Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner kokossockret och rör tills det löst sig. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna. Förvara saften kallt. Håller i ca 2-3 veckor utan problem!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *