LÄCKER JORDGUBBSPAJ UTAN GLUTEN OCH VITT SOCKER

Efter att i förrgår plockat 4kg eko jordgubbar spenderade jag gårdagsmorgon och kväll i köket med att sylta, safta och paja. För visst kräver väl ändå sommaren en jordgubbspaj? Jag tycker då det minsann! Så idag ska ni få ta del av mitt underbart goda recept i hälsosam tappning, utan gluten och vitt socker. Vill man göra det mjölkfritt går det också bra, se då beskrivningarna inom parentes. Denna paj är riktigt smarrig. Pajskalsdegen i sig är så god att jag höll på att äta upp den… Men om du lyckas att inte göra det så kan du förvänta dig en riktigt saftig paj som är mjukare och lösare i konsistensen än en ”vanlig” (tråkig) paj med vetemjöl i, men minst lika god (om inte godare). Den är LCHF-vänlig och innehåller många nyttoämnen som gör kroppen gott. Hoppas ni gillar den!

JORDGUBBSPAJ
Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk krossat havssalt
1/2 dl kokossocker
125 g smör (kokosolja för mf)
Fyllning
500 g jordgubbar = ca 1 liter
1 dl vispgrädde (kokosgrädde för mf)
1 ägg
0,25 dl kokossocker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Börja sedan med pajskalet, nyp ihop mandelmjöl, bakpulver, salt, kokossocker och smör (som du först skär i bitar) till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform. Börja sedan med fyllningen, skiva jordgubbarna och lägg dem sedan på botten. Vispa ihop grädde, ägg, kokossocker, potatismjöl och vaniljpulver tills det blir lite fastare konsistens. Häll sedan smeten över jordgubbarna och skjuts in i ugnen i 35-45 minuter tills den har fått ordentligt med färg. Servera med vispad grädde eller kokosgrädde. NJUT!


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *