SESAMKEX (LCHF)

Här kommer ett grymt recept på glutenfria kex att njuta av med ett lager färskost eller varför inte röd pesto på? Det är enkelt att tillaga och innehåller så många nyttigheter att du kan äta upp hela satsen med gott samvete. Passar även er som äter LCHF.

 
SESAMKEX
2 ägg
1,5 dl riven ost (gärna smakrik)
2 dl pofiber
75 gram rumstempererat smör
Örtsalt
Vitlökspulver
1 tskSkalade sesamfrön + extra att sprinkla över
Sätt ugnen på 225 grader, blanda ihop alla ingredienser. Rulla till små bollar som du lägger på en bakplåtspapprad plåt och dryck till dem så att det blir platta med lite rund form. Sprikla på sesamfrön. Sedan skjuts in i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg. Blir de lite brända i kanterna kan du alltid bara skära bort det. Låt svalna och njut!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *