MIN LEMONCURD (PALEO)

Här kommer receptet på min fantastiskt enkla, goda och fräscha lemoncurd. Utan vitt socker och mejerier. Den går dessutom supersnabbt att slänga ihop!

LEMONCURD
2 ägg
0,4 dl honung/agave
5 msk kokosolja
0,8 dl citronjuice (ca en stor eko citron)
1,5 msk citronzest (rivet skal från eko citron)

Knäck äggen i en kastrull och vispa ner honung och citronskal. Tillsätt citronsaft och kokosolja, och värm på medelvärme medan du vispar lätt tills kokosoljan har smält. Fortsätt vispa tills curden har tjocknat något och det börjar bubbla på ytan. Ställ kastrullen åt sidan, sila Lemon curden genom en sil för att få bort citronzesten) och häll i en glasburk med lock. Låt den med fördel stå över natten för att tjockna ytterligare.


Related Posts

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]

SAFTIG LIMPA MED DURRA & TEFF (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)

Som ni säkert har förstått är jag alltid på jakt efter de perfekta brödrecepten som är naturligt glutenfria och hälsosamma! Detta bakade vi fram för ett par dagar sedan, det består av supermjölerna teff och durra, och är utan tvekan den godaste brödlimpan jag ätit […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *