BANANSCONES

Jag skulle vilja börja med att tacka för den fina respons som gårdagens viktiga inlägg fick. Jag blir så glad av era pm och kommentarer. Gårdagen gick i ett och vi gjorde om huset från bombnedslag till välstädat. Idag väntar en heldag i köket med styr inför morgondagens festmiddag då jag fyller år. Har en hel del roliga recept laddat! (: Och idag vill jag presentera mina nyttiga men ÅH så smarriga BANANSCONES – utan gluten, mjölk, socker eller ägg. Detta supermumsiga recept är perfekt både till liten och stor.
BANANSCONES
2-4 portioner 

– 2,5 dl havregryn (glutenfria)

– 2 dl havremjöl (mixa havregryn med handmixer)
–  1 dl bovetemjöl
–  1,5 dl mandelmjöl
– 1 tsk salt
– 2 tsk bakpulver
– 1,5 tsk fiberhusk/psyllium
– 75 g smör eller kokosolja i fast form
– 3,5 dl vegetabilisk mjölk (jag kör hemgjord havre/cashewmjölk )
-1-2 bananer (gärna riktigt mogna)
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke.
Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Om du använder kokosolja var försiktig med dina varma händer så att oljan inte smälter för mycket, det kan vara bättre att köra ingredienserna i matberedare.
Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.
Låt degen svälla i ca 10 minuter. Mosa bananerna och blanda i ordentligt.
Forma två runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper. De kan vara riktigt kladdiga och smetiga, ingen fara kör på!
Skåra varje bröd i 4 delar med en kniv och nagga ytan med en gaffel.
Grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen.
NJUT! Skriv gärna om ni bakat dem och vad ni tyckte! 


Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *