DU ÄR VIKTIG UTAN VÅGEN

Tänk så lätt det där med mat kan bli om vi bara flyttar fokus från vikt till välmående. Från ut- till insida. Jag tror det mesta handlar om just det, att våra skeva ideal av skönhet har förvandlat mat och motion till en sjuk kamp. Mat och träning ska vara gott och roligt, inte ångestfyllt och tvång.

Börja i rätt ända: släpp fokus på vikten och hur du ska uppfattas utåt av andra, kasta helst vågen! För egentligen, varför behöver du den? Vänd sedan din uppmärksamhet och fokus till ditt inre: Börja äta näringsrikt och hitta en rolig träningsform som passar dig med intention att du ska MÅ bra, inte SE bra ut. Hur förflyttar man då fokus och ändrar inställning? Man justerar sina tankar. Låt oss gissa att du kanske tänker jag får inte äta onyttigt för det gör mig tjock eller jag måste ge mig ut och springa för att gå ner i vikt, som en normal tanke i din vardag. Varje gång din hjärna tänker detta så förstärker du ditt fokus på vikt och utseende, och du förknippar mat därefter. Inte speciellt roliga uppmaningar. För att börja flytta fokus krävs det att du påverkar dina tankar positivt och i längden överröstar de negativa tankebanorna. Välj en definierad tanke du hellre vill leva utefter, så som nyttig mat får mig att må bra eller träning gör mig glad och kanske även när jag mår bra och är glad så är jag otroligt vacker. Upprepa denna tanke minst tre gånger varje dag, säg det gärna högt för dig själv. Detta kallas affirmation och är ett enkelt sätt att lära hjärnan att tänka på ett visst sätt. Sedan gäller det att öva, öva, öva. Det kommer ge resultat! Och när du väl har börjat se på nyttig mat och träning som något som du vill ha för att må bra på insidan så kommer roligt nog en väldigt snygg utsida på köpet! En välmående människa blir vacker automatiskt! ♡

På tal om att vara snygg -hur fräsig är inte min nya ansiktsmask med rosa lera och lavendelvatten?! Min son tittade väldigt misstänksamt på mig under hela middagen igår…

Related Posts

VEGANSK VECKA DAG 2

Frukost En kopp ljummet vatten med citron, 1 msk kokosolja, 1 tsk linfröolja, morotsstavar, frö- och nötbröd med mosad avokado och havssalt. Testade en ny receptidé på bröd som blev riktigt gott (recept på samtlig ny mat under denna veganvecka kommer upp vartefter). Lunch Raw […]

DETTA HITTAR DU I MITT KÖK – DEL 3: KÖKSREDSKAP

Under tre veckor presenterar jag ett inläggstema vid namn ”Detta hittar du i mitt kök”, där jag listar mer konkret vad jag använder för basvaror och köksredskap i min matlagning. Målet är att inspirera till hur man kan tänka för att bryta dåliga vanor till att lära sig hur man […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *