BANAN- & CHIAPLÄTTAR

God morgon, hoppas ni har sovit riktigt gott! Jag tänkte titta in med ett litet men åh-så-gott recept som passar både liten (+1 år) och stor, perfekt som såväl frukost som mellis. Jag försöker variera vår frukost, då jag gärna vill få med ett ägg eller två och inte vill tröttna på smaken. Receptet idag är mina banan- och chiaplättar som inte bara är snabba att slänga ihop och goda att mumsa på, utan innehåller mycket protein, omega-3 och andra näringsrika ämnen. En enkel och god nyttobomb, perfekt att starta dagen med. Lillleman ääääälskar dem dessutom! Nu ska vi på bilbesiktning och därefter väntar efter spännande samtal från andra sidan jorden med ett besked som kommer påverka vår höst en aning, känner mig både nervös och förväntansfull!

Ha en underbar dag och glöm inte att kika in senare under dagen, ett väldigt speciellt inlägg kommer upp. (:

BANAN- OCH CHIAPLÄTTAR
ca 8 plättar
2 normalstora ägg
1 normalstor banan
2 tsk chiafrön
1 krm vaniljpulver
1 nypa Himalaya/havssalt
Smör/kokosolja att steka i
Mixa allt med stavmixer. Låt stå ca 10 min och stek sedan i smör/kokosolja. Är goda att äta som de är, eller med bär/kokosgrädde. Idag valde jag kokosgrädde toppat med chiafrön + cashewnötter.

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *