RAW MANGO CHEESECAKE

Hej fina ni, hoppas att ni har haft en underbar valborg och helg. Först av allt: TACK SNÄLLA för alla härliga hejarop och fina ord som Organic by Mommy har fått, jag blir alldeles rörd. Och tack till alla er som även hjälper oss att sprida vårt projekt ”Happy Mind” genom att dela vår sida och köpa ett armband. Väldigt fint av er alla! ♡

Jag tänkte passa på att bjuda er på min underbara raw mango cheesecake, åh den är sååå smarrig! En riktigt lyxigt god och näringsrik dessert som faktiskt är väldigt enkel att tillaga! Ibland blir man lite extra stolt över att vara skaparen till saker och ting, detta recept är just en sådan sak. Den är krämig och söt, men ändå lite fräsch. Plus att den innehåller en hel hög med nyttiga ämnen. Passar från +1 år och uppåt. Den är god från start, men knepet är att låta den stå i kylskåpet och ”mogna” i 2-3 dagar innan den avnjuts. I vanliga fall gör jag den i en vanlig springform, men denna gång valde jag att göra den i stora portionsglas. Om ni får för er att göra den -berätta hemskt gärna vad ni tyckte! (:

Ha en fantastisk kväll.
Love,
Louise

RAW MANGO CHEESECAKE (VEGAN/RAWFOOD/PALEO/LCHF)
Minst 9 portioner – instruktioner följer under varje del
 
Botten
18 dadlar
2,5 dl mandel
1 stor nypa salt
______________

Börja med att lägga dadlarna i hett vatten i ca 15 min. Mixa under tiden mandlarna i en mixer/blender till ett mjöl. Ta ur dadlarna ur vattnet och mixa dem tillsammans med manelmjölet till en välmixad smet. Lägg smet i botten på springform eller 9 glas. Botten klar!
______________

Fyllning
5 dl cashewnötter

1,5 dl kokosmjölk/kokosgrädde (det vita feta lagret)0,5 dl citronsaft
1 dl kokosolja
0,5 dl honung
1 mango
______________
 
Mixa alla ingredienser i en mixer/blender till en riktigt slät smet. Och då menar jag slät, även om det tar ett par minuter. Häll över botten och ställ in i frysen/kylen i 4 h. Fyllningen klar.
______________

Toppen
1-2 mango
______________

Mixa mango vid servering och lägg i önskat tjocklek som ett lager topping på cheesecaken.
_________________
NJUT! 

 

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *