BLONDIE MED CHOKLADBITAR

Ännu en gång -ja, ni läste rätt! Förra söndagen gav jag mig på att baka en läcker brownie med svarta bönor, den blev mäktigt chokladig och saftigt god. Denna vecka har jag gått och trånat efter ett recept jag hittade på Ambitious Kitchen på en Blondie med chokladbitar gjord på kikärtor. Helt utan vare sig gluten eller socker. Så i torsdagskväll slog jag till! Resultatet? Mums. Jag höll på att äta upp hela degen.. Men lyckades spara lite och gav den en skjuts in i ugnen, sedan lät den stå och safta till sig i kylskåpet till dagen efter och mmmmmm, den smälte i munnen. Jag gick efter AK’s mått (de är lite konstiga då jag har översatt dem från cups) men valde honung istället för agave och la till ett ägg som gjorde den lite mer fast. Kul med ett recept innehållandes kikärtor, som har en hög andel protein, mineraler och kostfiber som gör kroppen gott. Dessutom sägs den hjälpa till att minska sötsug. Det var riktigt enkelt att slänga ihop och blev en förvånansvärd smarrig liten godbit att skära upp som fika eller dessert.
Blondie med chokladbitar
– Kokosolja/smör för att smörja en mindre form + lite kokos
– 1 burk eko kikärtor, avrunna och sköljda
1 dl +1 msk naturligt jordnötssmör utan tillsatser/socker
– 0,5 dl honung (eller agave)
– 1 ägg (går att utesluta)
– 2 tsk vaniljpulver
– 1/2 msk havssalt
– 1/4 tsk bakpulver
– 1/4 tsk bikarbonat
– 0,75 dl mörk choklad (minst 70%) upphackad i grova bitar
– Havssalt som topping
1. Sätt ugnen på 175c och smörj en mindre form med kokosolja/smör och häll i lite kokosflingor för att Blondien inte ska fastna.
2. Mixa alla ingredienserna utan chokladen i en matberedare/mixer tills degen är slät. Häll sedan i den grovt hackade chokladen och rör om ordentligt.
3. Bre ut smeten jämt i formen med en slickepott.
4. Sätt in i ugnen i ca 20-25 min, den får inte bli torr.
5. Låt svalna och sprinkla havssalt på. Ställ den gärna i kylen över natten.
ÄT MED GOTT SAMVETE!

Related Posts

VÄNNER SÖKES!

Inspirerad av Isabella har jag kommit på den geniala idéen att använda min plattform till att sammanstråla nya vänskapsrelationer! För tänk så många ni är som delar exakt samma intressen, oddsen är stora att ni säkert bor i närheten av varandra och skulle berika varandras […]

BROWNIETÅRTA MED KOLATÄCKE & HAVSSALT (utan gluten, socker och nötter + PALEO)

Håll i er, på riktigt! För en dryg vecka sedan var vi på ett underbart trevligt 75-årskalas på min sambos släktsida, där det serverades en chokladtårta med kolatäcke som såg himmelsk ut (tyvärr med socker och gluten, men man kan ju föreställa sig smakkombinationen…) och […]Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *